Verschijning

Ik wil dat brillenglazen passen bij de vorm van mijn zonnebril

Komt één van deze situaties u bekend voor?

  • Ik wil een modieus framestijl kiezen, maar mijn opticien vertelde me dat de enige beschikbare brillenglazen die in de curve van mijn frame passen, van basiskwaliteit zijn.

  • Ik wil een sportbril die is aangepast aan mijn oogcorrectie, maar ik wil de kwaliteit van de brillenglazen niet opofferen.

Waarom de curve van uw brillenglazen van belang is

Veel modieuze zonnebrillenmerken en sportframes kunnen worden uitgerust met corrigerende brillenglazen om hun originele brillenglazen te vervangen. Het probleem is het vinden van de juiste brillenglazen, omdat ze meer gebogen moeten zijn dan standaard corrigerende brillenglazen.

Het gebruik van gewone brillenglazen is niet de juiste oplossing, omdat de curve niet goed overeenkomt en u niet de gewenste resultaten zal geven. Dit is vooral het geval als de brillenglazen donker getint zijn – ze zullen er uiteindelijk heel onnatuurlijk uitzien.

Ook het matchen van platte brillenglazen op een gebogen frame kan spanning op de lens geven en kan resulteren in optische aberraties. Het zal ook de sterkte van de bril aantasten.

Hoogcorrectieve brillenglazen hebben een speciale, op maat gemaakte ontwerpaanpassing nodig om ongemakkelijke prismatische effecten te elimineren.

De brillenglazen die aan uw behoeften voldoen

Nikon biedt de mogelijkheid om de basiscurve op verschillende productlijnen te selecteren. Het optische oppervlak van deze brillenglazen is speciaal berekend om overeen te komen met de kromming van het frame met behoud van een hoge nauwkeurigheid van de zichtcorrectie.

Vraag uw opticien naar Nikon-brillenglazen die het beste geschikt zijn voor gebruik op zonnebrillen.

Meer lezen  

Meer keuze mogelijkheden nodig? Terug naar zoekfunctie brillenglazen

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien