Lichtinval regelen

Uw brillenglazen kunnen regelen hoeveel licht uw ogen bereikt. Het resultaat? Meer visueel comfort en beter beschermde ogen.

Uw bril is bedoeld om u beter te laten zien. Als het gaat om te regelen hoeveel licht uw ogen bereikt, denken veel mensen spontaan aan een zonnebril. Toch zijn er heel wat andere manieren waarop brillenglazen het licht kunnen regelen om u een helderder en comfortabeler zicht te bezorgen.

Antiweerkaatsing

Brillenglazen kunnen meerdere coatings krijgen om de weerkaatsing op hun oppervlak drastisch te verminderen. Dit gebeurt standaard bij de glazen van Nikon, zodat u beter ziet … en er ook beter uitziet.

Meer informatie

Blauw licht filteren

Door blauw licht te blokkeren, vergroten de brillenglazen het contrast en uw visuele comfort. Dit is bijzonder prettig voor mensen die lang naar een beeldscherm kijken.

Producten bekijken

Uv-straling filteren

De brillenglazen kunnen zo worden behandeld dat ze binnenkomende uv-stralen blokkeren en de uv-straling beperken die via de achterkant van het glas in het oog wordt gereflecteerd. Wilt u uw ogen nog beter tegen het zonlicht beschermen? Kies dan glazen met een hoge eSPF-index (eye sun protection factor).

Producten bekijken

Gepolariseerd

Lichtweerkaatsingen op grote oppervlakken, zoals de zee, de weg of sneeuw, kunnen zo fel zijn dat ze u verblinden. De filter in gepolariseerde brillenglazen blokkeert verblindende lichtweerkaatsingen op horizontale oppervlakken, zodat u veel scherper en comfortabeler ziet. Ze zijn de perfecte keuze voor een hoogwaardige zonnebril.

Producten bekijken

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien