Hoe maakt Nikon brillenglazen?

Hebt u zich ooit afgevraagd hoe uw brillenglazen precies worden gemaakt?

Brillenglazen worden één voor één met de hand gemaakt, zodat ze naadloos aansluiten bij uw behoeften. Als u geavanceerde Nikon-glazen op sterkte kiest, duurt het een paar dagen voor ze klaar zijn. Ze worden namelijk speciaal voor u op maat gemaakt, met een uniek optisch design.
Vanaf het moment dat de bestelling wordt geplaatst tot het moment dat u ze ontvangt, doorlopen de Nikon-glazen op sterkte een heel proces dat ervoor zorgt dat u zo scherp en comfortabel mogelijk ziet.

  1. Eerst meet uw oogzorgspecialist welke oogcorrectie u nodig hebt. Deze unieke parameters stuurt hij of zij door naar Nikon. De brekingsindex van de glazen is een van die eigenschappen. Voor sommige Nikon-producten wordt ook vermeld hoe het montuur op uw gezicht past, welke vorm en grootte het montuur heeft en of er andere parameters zijn om uw glazen op maat te maken.
  2. Zodra de afdeling van Nikon in uw land de bestelling ontvangt, stuurt ze de gegevens door naar de Nikon Optical Design Engine. Dat is onze optische optimalisatiecalculator in Japan. Op basis van al uw persoonlijke gegevens berekent het computersysteem brillenglazen die volledig op u zijn afgestemd.
  3. Deze informatie gaat elektronisch naar een van onze productielabs. Meestal bevindt het lab zich in het land waar u de glazen hebt besteld. Daar worden de glazen met uiterst precies gereedschap bewerkt tot ze exact voldoen aan uw persoonlijke parameters. Voor de vaakst voorkomende correcties, zoals eenvoudige bijziendheid, kunnen de glazen ook in erg nauwkeurige asferische mallen worden gegoten. Dat doen we al voordat we de bestelling van de opticien hebben ontvangen, zodat de leveringstermijn zo kort mogelijk is.
  4. Daarna worden de glazen gecoat, gekleurd of in vacuümruimtes behandeld, afhankelijk van de opties die u hebt gekozen. We controleren of de glazen voldoen aan de kwaliteitsnormen van Nikon, verpakken ze en sturen ze naar uw opticien.
  5. Uw oogzorgspecialist monteert de glazen vervolgens in uw montuur en let erop dat ze in de juiste positie voor uw ogen staan.
  6. Daarna is uw bril klaar. Uw oogzorgspecialist laat u weten dat u de bril kunt ophalen en voert eventueel nog een laatste controle en aanpassing uit.

Uw op maat gemaakte Nikon-glazen combineren de voordelen van geavanceerde technologie (metrologie, gegevenstransmissie en -verwerking, digitale productie, dunne films en vernissen) om u een kristalhelder zicht te bezorgen.

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien