Behandeling van de glazen

Wist u dat brillenglazen met meer dan tien lagen coating kunnen worden behandeld om ze helderder en sterker te maken en uw ogen beter te beschermen?

Vandaag de dag zijn de meeste brillenglazen gemaakt van kunststof. Deze organische materialen zijn licht en redelijk schokbestendig. Ze zijn veel veiliger dan het zware en breekbare minerale glas dat men vroeger gebruikte. De kunststoffen voor brillenglazen verschillen van gewone kunststoffen wegens hun optische en mechanische eigenschappen. Ze zijn loepzuiver en kunnen nauwkeurig worden gepolijst, zodat ze veel transparanter worden. Bovendien bevatten ze fijne chemische componenten die hun brekingsindex verhogen. Daardoor zijn de glazen dunner en kunnen ze beschermende eigenschappen hebben, zoals bescherming tegen uv-stralen. Helaas is kunststof veel gevoeliger voor krassen dan glas. En net zoals glas kan het licht reflecteren, waardoor u minder goed ziet en anderen u minder goed zien. Daarom moeten de glazen worden behandeld, zodat ze uw ogen beter beschermen en tegelijk krassen, vuil, stof en weerkaatsingen geen kans geven. Wij voorzien onze glazen van een aantal coatings op het oppervlak. Om ze zo efficiënt mogelijk te maken, krijgen de glazen soms tot wel vijftien lagen op elke zijde.

Bij deze behandeling komt geavanceerde technologie kijken, zowel wat het materiaal van de lagen als het aanbrengen ervan betreft. De beste glazen worden gemaakt met een gloednieuwe soort nanotechnologie van Nikon die ze hard en flexibel maakt. De behandeling begint met een harde laag vernis die de glazen tegen krassen beschermt. Daarbovenop brengen we verschillende lagen aan om weerkaatsing te verminderen, stof te weren en bepaalde soorten licht te blokkeren. Zo ziet u comfortabeler en zijn uw ogen beter beschermd. Tot slot volgt een toplaag om uw glazen water- en olieafstotend te maken, zodat ze schoon blijven. We verfijnen de coatings voortdurend om uw glazen nog beter te maken en meer mogelijkheden te bieden. Zo was Nikon in 2011 het eerste bedrijf met glazen die blauw licht blokkeren, met betere contrasten en meer comfort voor beeldschermwerkers als resultaat.

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien