Smartphones

De telefoon is geëvolueerd: vroeger hielden we hem tegen ons oor, nu kijken we ernaar. Al dat turen naar dat kleine schermpje is erg belastend voor de ogen.

Hoe vaak gebruikt u uw smartphone? Voor veel mensen is dit het eerste wat ze ‘s ochtends controleren en het laatste dat ze ‘s avonds bekijken voor het slapengaan.

Er wordt op dit moment onderzocht in welke mate smartphones onze ogen beïnvloeden, maar het is duidelijk dat veel mensen oogvermoeidheid krijgen als ze hun telefoon te lang gebruiken.

Waarom veroorzaken smartphones oogvermoeidheid? Er zijn drie redenen:

  1. Om kleine schermen en kleine lettertjes goed te zien, moeten onze ogen zich inspannen.
  2. Het blauwe licht van een smartphonescherm verlaagt het waargenomen contrast.
  3. Snel wisselen tussen ver en dichtbij focussen is belastend voor de ogen.

Als u uw smartphone te lang gebruikt, kunnen uw ogen vermoeid raken en krijgt u symptomen zoals droge ogen, wazig zicht en hoofdpijn. Het kan uiteindelijk ook slaapproblemen veroorzaken, zoals moeilijk in slaap vallen of niet diep kunnen slapen.

Nikon biedt speciale brillenglazen aan voor mensen die veel met een computer of smartphone werken. De coating op deze glazen filtert een deel van het blauwe licht van het smartphonescherm weg. Ze zijn bovendien zo ontworpen dat ze het focussysteem van het oog helpen te ontspannen, waardoor uw ogen kunnen rusten.

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien