Computergebruik

We kijken steeds langer naar computerschermen, zowel thuis als op het werk. Dit kan uw ogen belasten, maar er zijn oplossingen.

Elektronische apparaten met een scherm kunnen onze ogen belasten.

Naar verluidt hebben ongeveer zeven op de tien mensen last van digitale oogvermoeidheid. De symptomen worden veroorzaakt door computergebruik en zijn onder meer:

  • Vermoeide ogen
  • Droge ogen
  • Branderige ogen
  • Hoofdpijn
  • Moeite om in slaap te vallen of diep te slapen
  • Pijnlijke nek of schouders

Er zijn twee belangrijke oorzaken van digitale oogvermoeidheid:

  1. Lang focussen op een punt dichtbij
  2. Blauw licht van digitale apparaten

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om uw ogen te laten ontspannen, waardoor u aangenamer met schermen kunt werken.

Nikon heeft speciale brillenglazen ontwikkeld die deze oorzaken van oogvermoeidheid aanpakken, zodat u in alle comfort met computers en digitale schermen kunt werken. Ze blokkeren een deel van het blauwe licht van het scherm, waardoor uw ogen beter kunnen focussen. U kunt meer doen dan speciale brillenglazen dragen om het risico op digitale oogvermoeidheid te beperken:

1. Zorg voor de juiste oogcorrectie.

Digitale oogvermoeidheid kan erop wijzen dat uw bril niet de juiste sterkte heeft. Een bezoek aan uw oogzorgspecialist kan een belangrijke stap zijn om oogproblemen door computergebruik te voorkomen.

2. Verlicht de ruimte goed.

Oogvermoeidheid kan optreden als het licht van het computerscherm aanzienlijk sterker of zwakker is dan het omgevingslicht. Voorkom dat de verlichting te fel is of dat er te veel licht via het raam binnenkomt. Leer hoe de instellingen van uw computerscherm precies werken en pas ze aan naar de meest comfortabele waarden voor uw ogen.

3. Neem regelmatig even pauze.

Digitale oogvermoeidheid treedt vaak op als u een lange periode met uw computer of smartphone bezig bent. Door tijdens uw werkdag af en toe vijf minuten pauze te nemen of ‘s avonds minder op uw smartphone te tokkelen, kunt u voorkomen dat uw ogen te vermoeid raken.

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien