Autorijden

Met de juiste brillenglazen verlopen uw autoritten heel wat vlotter.

Met de juiste brillenglazen verlopen uw autoritten heel wat vlotter.

Wanneer u achter het stuur zit, is het essentieel dat u goed ziet. Zo houdt u uzelf en andere weggebruikers veilig en voelt u zich meer op uw gemak tijdens het rijden.

Enkele vaak voorkomende factoren die het zicht van een bestuurder kunnen hinderen, zijn:

  • Fel zonlicht
  • Koplampen van tegenliggend verkeer
  • Reflecties of verblindende weerkaatsingen op een nat wegdek of sneeuw
  • Moeite met perifeer zicht, zoals het gebruiken van de zijspiegels
  • Oogvermoeidheid

Overdag rijden

Autorijden is leuker als het mooi weer is. Maar fel licht kan ons ook verblinden, wat het de bestuurder moeilijk maakt op de weg. Rijden kan ook oogvermoeidheid veroorzaken, omdat onze ogen voortdurend op verschillende dingen dichtbij en veraf moeten focussen: de weg, verkeersborden, het gps-scherm, het dashboard …

‘s Nachts rijden

Meer dan de helft van alle dodelijke verkeersongevallen gebeurt ‘s nachts. Algemene vermoeidheid speelt daarbij een belangrijke rol, maar daarnaast zien we ‘s nachts ook minder goed. Ons zicht kan worden gehinderd door fel licht van tegenliggend verkeer, verkeerslichten enzovoort.

Brillenglazen die zowel overdag als ‘s nachts goed presteren

Heel wat Nikon-brillenglazen helpen autobestuurders bij het rijden. De zeer doeltreffende antiweerspiegelingscoatings van Nikon geven storende weerspiegelingen geen kans, zodat u zich helemaal op de weg kunt concentreren. De meeste Nikon-glazen zijn ook in een getinte versie verkrijgbaar voor een hoogstaande zonnebril op uw maat. Het is een goed idee om steeds zo’n zonnebril in uw auto te hebben, zodat u uw ogen op elk moment kunt beschermen tegen de zon.

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien