Zonnebrillen

Zelfs als u brillenglazen op sterkte draagt, kunt u genieten van het comfort en de bescherming van een kwaliteitsvolle zonnebril.

Een zonnebril is het modeaccessoire bij uitstek. Bovendien tempert hij fel licht, waardoor we ons beter voelen in de zon. Maar de belangrijkste taak van de zonnebril is onze ogen beschermen tegen schadelijke uv-stralen, die kunnen leiden tot oogaandoeningen zoals cataract. Naar schatting 20 % van alle gevallen van cataract is mogelijk te wijten aan blootstelling aan uv-straling. Meer informatie over uv-straling

De glazen met zonnebriltint van Nikon zijn eenvoudig in de meeste zonnebrillen en trendy monturen te monteren. Zo geniet u van een zonnebril met superieure oogcorrectie, een optimale bescherming en een stijlvolle look. Vraag aan uw oogzorgspecialist of de glazen op sterkte van Nikon in uw favoriete zonnebril passen.

De glazen van Nikon bieden bovendien de volgende voordelen:

 • Uiterst efficiënte bescherming tegen uv-straling
  Nikon combineert superieure materialen met een speciale coating die schadelijke uv-stralen blokkeert die aan de voorkant van het glas binnenvallen of aan de achterkant worden gereflecteerd. Deze combinatie staat garant voor een hoge e-SFP-index (Eye Sun Protection Factor-index).

 • Gebogen glazen
  De glazen van Nikon zijn verkrijgbaar in een sterk gebogen vorm, zodat ze ook in modieuze zonnebrillen passen. Hun optische ontwerp is geoptimaliseerd op basis van de lenscurve. Zo ziet de zonnebril er stijlvol uit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van uw zicht.

 • Kleurvariaties
  Met de kleur van uw Nikon-glazen geeft u eenvoudig een persoonlijke toets aan uw bril. Bovendien hebben onze kleuren bepaalde eigenschappen die uw ogen beschermen en uw zicht verbeteren.

 • Van kleur veranderende Transitions-glazen
  Nikon-glazen zijn verkrijgbaar in de van kleur veranderende Transitions-uitvoering, een handig en comfortabel alternatief voor een zonnebril met vaste tint. Binnenshuis draagt u deze bril als transparant corrigerend exemplaar, buiten beschermt hij uw ogen tegen uv-straling en fel zonlicht.

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien