Dunne brillenglazen

Nikon is een pionier als het om dunne glazen gaat. Dat heeft het merk bewezen met de lancering van de eerste glazen met ultrahoge index in 2000.

Wie sterke brillenglazen nodig heeft, weet dat dunne glazen meer troeven hebben dan 'het ziet er goed uit in het montuur'. Ze bieden nog veel meer voordelen:

  • Ze voorkomen dat uw ogen er te klein (bij negatieve sterktes) of te groot (bij positieve sterktes) uitzien als u uw bril draagt.

  • Ze verbeteren uw perifere zicht doordat de glazen minder gebogen zijn.

  • Ze veroorzaken geen oogvermoeidheid en uw bril glijdt niet van uw neus door het gewicht van de glazen.

De combinatie van het materiaal en het optische design maakt de glazen zo dun en licht.

Het materiaal heeft een hogere brekingsindex, waardoor de glazen vanzelf dunner zijn. Nikon staat erom bekend als eerste merk glazen met een ultrahoge brekingsindex van 1.74 te produceren. Nikon biedt een breed gamma indexen voor elke mogelijke correctie.

De dikte kan verder worden beperkt door de glazen asferisch te ontwerpen. Op basis van zijn ervaring in de optica ontwikkelt Nikon asferische glazen waarmee de drager niet alleen goed ziet, maar er ook goed uitziet.

De Nikon Lite DAS dubbel asferische glazen hebben een asferisch ontwerp aan beide zijden én zijn gemaakt van een materiaal met een hoge brekingsindex. Dat is goed nieuws voor de optische kwaliteit en de looks van de brildrager:

  • DAS is ongeveer een derde dunner dan standaardglazen en tot wel 14 % dunner dan gewone, enkelvoudig asferische glazen.
  • De dubbel asferische technologie van Nikon Lite DAS staat garant voor een uitstekende optische kwaliteit. Zo treedt er minder ongewenst astigmatisme op dan bij een traditioneel asferisch ontwerp.
<p>Traditioneel brillenglas</p>

Traditioneel brillenglas

<p><strong>Nikon brillenglas</strong></p>

Nikon brillenglas

De beste brillenglazen verschillen afhankelijk van uw levensstijl.
Bezoek uw Nikon specialist en vraag naar de beste brillenglazen voor jou.

Vind uw Nikon Lenswear opticien